Ще в грудні минулого року, під час Аптечного саміту України, Аптечна професійна асоціація України (АПАУ) інформувала про те, що останнім часом активно розширює межі своєї діяльності. Серед нових напрямів роботи — співпраця з бізнес-об’єднаннями. Зокрема, зроблено декілька результативних спільних кроків із Коаліцією «За детінізацію економіки» щодо спрощення ведення бізнесу шляхом внесення змін до чинного законодавства та прийняття необхідних нормативних актів.

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році», на черзі — встановлення РРО —реєстраторів розрахункових операцій, тобто касових апаратів всіма суб’єктами підприємницької діяльності.

Це необхідна ініціатива, адже чесний і прозорий бізнес, де правила однакові для всіх, — запорука добробуту країни та її громадян. Нині на вулицях столиці з’явилися білборди з досить важливим закликом: «Стоп фальшивим лікам без РРО». Сподіваємося, це буде доброю підказкою тим, хто голосуватиме за законопроекти №№ 7142, 7281 та 6759. До речі, ми постійно через засоби масової інформації закликаємо співвітчизників купувати ліки тільки в аптеках, де є касові апарати і видають фіскальний чек.

Сам покупець має бути уважнішим, дивитися, в якій аптеці купує товар — чи є там куточок споживача, ліцензія, касовий апарат. Пам’ятайте: з чеком легше довести, в якому саме аптечному закладі придбано лікарські засоби.

Володимир РУДЕНКО, директор Аптечної професійної асоціації України.

Київ.