Сполучені Штати можуть повернутися до Паризької кліматичної угоди. Про це заявив президент США Дональд Трамп під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Норвегії Ерною Сульберг 10 січня, інформує Reuters.

За словами Дональда Трампа, «Паризька кліматична угода… була дуже несправедлива щодо США. Нам було дуже складно займатися бізнесом. Це забрало багато наших цінних активів». Окрім того, Трамп наголосив, що участь у Паризькій угоді впливала на конкурентоспроможність Сполучених Штатів. Однак, якщо вдасться досягти кращої домовленості, то США можуть повернутися до угоди. Ми «хочемо мати чисту воду, чисте повітря, але ми також хочемо мати конкурентоспроможний бізнес», цитує Трампа Reuters.

Як інформував «Голос України», 1 червня минулого року президент США оголосив, що його країна виходить із Паризької угоди, і це викликало хвилю критики і засудження з боку інших країн, оскільки на США припадає 14% викидів вуглекислого газу на планеті.

Метою Паризької кліматичної угоди, ухваленої 2015-го і ратифікованої понад 100 країнами, є обмежити зростання середньої глобальної температури на планеті до 2050 року не більш ніж на 1,5 градуса за Цельсієм.