Перший етап традиційного районного фестивалю колядок серед дітей «Вифлеємська зіронька» відбувся в актовій залі Буштинської ЗОШ І—ІІІ ступенів (на знімку). Це велелюдне свято вже восьмий рік поспіль проводиться у Тячівському районі на Закарпатті з ініціативи та за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. У ньому беруть участь дошкільнята та школярі.

Найперше, під час відкриття фестивалю, усіх присутніх від імені народного депутата України Василя Петьовки з Новорічно-різдвяними святами привітав помічник народного обранця Степан Хома, який побажав колядникам гарних виступів, а керівникам та батькам — яскравих вражень і позитиву.
У першому турі фестивалю взяли участь колективи дитсадків селища Буштина («Верховина» і «Ластівка») та колективи Вонігівської ЗОШ І—ІІІ ст., Колодненської ЗОШ І—ІІІ ст. і Буштинської ЗОШ І—ІІІ ст. Також виступив колектив Буштинської недільної школи Святої Єлизавети, який майстерно відтворив угорські народні традиції колядування.
Кожен вихід на сцену був по-своєму цікавим і оригінальним. Юних колядників активно підтримували гості. Всі колективи, інформують з прес-служби В. Петьовки, заохочені подарунками: іграшками, спортивним інвентарем тощо, а кожен колядник отримав святкові солодощі.

Фото прес-служби Василя Петьовки.