У селі Піддубці відкрився реконструйований Будинок культури. Подія, як на наш час, незвичайна, адже нині клуби швидше закривають або перепрофільовують на щось практичніше.

На знімку: під час урочистостей.

Радісний захід відбувся в переповненій залі, прикрашеній вишивками, картинами із зображенням історичних постатей, пов’язаних із Піддубцями. Особливого шику тут надають підвісна глянцева стеля та дорогі люстри. Відчувається, що все робилося з любов’ю.
Пам’ятаю, з якою недовірою сприйняв 21 листопада минулого року запрошення сільського голови Бориса Горбатюка на урочисте відкриття закладу на третій день після Різдва. Приміщення тоді мало нагадувало передпусковий об’єкт, занадто вже багато робіт у ньому ще слід було виконати. Але керівник будівельної організації Роман Фіцак доклав чимало зусиль, щоб свято відбулося у запланований час. Воно стало можливим і завдяки фінансовій підтримці влади Луцького району, спонсорській допомозі народного депутата Сергія Мартиняка та багатьох небайдужих людей.
Після традиційного перерізання стрічки відбувся концерт. На його завершення сільський голова Борис Горбатюк щиро подякував односельчанам за підтримку і оголосив конкурс на кращу назву вокально-інструментального ансамблю.
Слід зазначити, що відкриття Будинку культури, це лише перша частина великого проекту. Оскільки приміщення цієї культосвітньої установи значно розширилося, то тут знайдеться місце для адміністрації майбутньої об’єднаної територіальної громади, аптеки, амбулаторії, відділення банку. Повністю завершити роботи з реконструкції планують до Великодніх свят.

Максим СОЛОНЕНКО.
Фото автора.

Волинська область.