Порядок комерційного обліку теплової енергії має ґрунтуватись винятково на показниках лічильників у нежитлових приміщеннях та квартирах мешканців багатоповерхівок. На цьому під час зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу Запоріжжя наголосив народний депутат від фракції «Народний фронт» Олександр Романовський, повідомляє прес-служба партії.

Натомість, за словами народного депутата, в Запоріжжі бізнесменів, власників нежитлових приміщень у багатоповерхівках, які «відрізали» батареї та відмовилися від послуг міськтепломережі, за новим порядком міськвиконкому намагалися змусити платити за послуги, які вони не отримували.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила Закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». «Але для того, щоб він набрав чинності, відводиться ще півроку для напрацювання нормативно-правових актів. Тож запорізький міськвиконком прийняв упереджене рішення», — вважає Олександр Романовський.

Зважаючи на запит народного депутата та вимоги підприємців, міський голова Запоріжжя зупинив рішення виконкому міської ради, а також доручив перерахувати оплату за тепло в поточному опалювальному сезоні.

Крім того, О. Романовський долучився до розв’язання проблем, які виникли щодо новостворених об’єднаних територіальних громад. Так, завдяки його сприянню 11 ОТГ було включено до Держбюджету України на 2018 рік.

Нині на Запоріжжі за Перспективним планом вже об’єднались 42 громади із 67, 36 із них пройшли повний цикл. У 20 територіальних громадах перші вибори відбулись минулого року.

У жовтні 2017-го Запорізька обласна рада внесла остаточні зміни до Перспективного плану. Незважаючи на це, в першому проекті Держбюджету на 2018 рік 11 ОТГ області не було включено в документ. Ситуація змінилася після обговорення цієї проблеми на засіданні регіональної платформи Запорізького РВ АМУ та активного втручання Олександра Романовського.

На сьогодні всі громади Запорізької області визнано спроможними та включено до Держбюджету України на 2018 рік.