У суботу на телеканалі Литовського на-ціонального радіо і телебачення «LRT» у прямому ефірі відбувся Другий благодійний телемарафон на підтримку України «Разом до перемоги». Захід було приурочено до 27-ї річниці Дня захисників свободи — трагічних подій у Вільнюсі 13 січня 1991 року. Його мета — збір коштів для наступної їх передачі як гуманітарної допомоги для потреб східних регіонів нашої країни, котрі постраждали внаслідок російської агресії, повідомляє сайт МЗС України.

На знімку: міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс (перший ліворуч) із ведучими телемарафона.

Фото з сайту МЗС України.

Лише упродовж прямого ефіру глядачі надіслали понад 82 тисячі 700 євро. Коли верстався номер, голова волонтерської організації «Blue/Yellow» Йонас Охман повідомив, що зібрано уже майже 100 тисяч євро. Але сума не остаточна, оскільки лінії для перерахування грошей буде відкрито до 20 січня.
Участь у телемарафоні взяли українські військовослужбовці та волонтери, група українських дітей зі східних регіонів нашої держави, які навчаються у Вільнюському будинку литовців, голова волонтерської організації «Blue/Yellow» Й. Охман, представники оргкомітету телемарафона, литовського політикуму, наші посли, дипломати тощо.
Організатори події — міжнародна волонтерська організація «Blue/Yellow» та Литовське національне радіо і телебачення.