Різдвяну акцію здешевлення квитків державна залізниця Португалії (СР) продовжила ще на п’ять днів. Спершу повідомлялося про її завершення 15 січня. Тепер оголошено нову дату закінчення продажу квитків зі знижками — 20 січня.
Місцеві ЗМІ повідомляють, що причиною її продовження став значний попит пасажирів на придбання чи резервування проїзних документів. До речі, їх треба використати не пізніше 19 березня нинішнього року. 
Акція поширюється тільки на поїздки за маршрутами всередині країни. Найбільш популярним з них є так звана лінія південь—північ. Вона проходить між двома найбільшими містами країни — Лісабоном і Порту, відстань становить триста кілометрів. Тепер її можна проїхати всього за п’ять(!) євро. Це в 5—6 разів (залежить від класу вагонів потяга) дешевше, ніж до запровадження акційного придбання квитків. За інформацією однієї з газет, на цей напрямок продано майже 80 відсотків квитків зі знижкою. До міста Гуардо (відстань 260 кілометрів на північний схід від столиці) за поїздку в один кінець треба сплатити 4,5 євро. Ще дешевше, 3,5 євро, стане подорож з Лісабона до містечка Ковилья. 
Придбати квитки зі знижками можна не раніше як за 10 днів до дати поїздки і не пізніше 60 днів.

Брага.