У суботу літак "Боїнг 737-800" компанії Pegasus Airlines, що здійснював політ за маршрутом Анкара--Трабзон, під час посадки з'їхав з мокрої та слизької злітно-посадочної смуги й зупинився лише на схилі високого обриву, за кілька метрів від Чорного моря, і не звалився в нього тільки тому, що колеса застрягли в товстому шарі бруду. Але в салоні розпочалася паніка, з якою екіпаж не зміг справитися.

На борту літака перебувало 168 пасажирів. Журналістам турецького інформаційного агентства Anadolu вдалося поговорити з кількома після їхньої евакуації. "Літак дуже сильно нахилився. Його передня частина була внизу, а задня піднялася вгору. Була паніка, люди кричали. Нам сказали евакуюватися через задній вихід, і пасажири штовхали одне одного, намагаючись вийти раніше. Це було жахливо. У певний момент у салоні  запахло гасом, і люди злякалися, що лайнер може вибухнути", -- розповіла Фатма Горду. Її родичка Юксель Горду вважає порятунок справжнім дивом: "Ми могли згоріти, ми могли вибухнути, ми могли впасти в море... Коли я починаю про це думати, мені здається, я божеволію".

Аеропорт Трабзона було закрито на кілька годин для проведення розслідування. 

У неділю ще один інцидент із літаком уже хорватської авіакомпанії стався в аеропорту Дубровника. Перед самим приземленням в аеробус А-331, який летів із Франкфурта-на-Майні, влучила блискавка. Екіпажу вдалося посадити літак, у якому теж виникла паніка. Місцеві газети повідомляють про те, що пасажири, очевидно, народилися в сорочках, адже ніхто з них не постраждав. При виході із салону вони побачили те місце, куди влучила блискавка. Наземні служби, які проводили огляд літака, повідомили, що жодних ушкоджень у корпусі не виявлено. 

Олександр ВОЛОДИМИРОВ.

Голос України