Тернопіль:

Торік Тернопільщина організувала вісім великих туристичних прес-турів для журналістів найпопулярніших засобів масової інформації не тільки України — у двох ознайомчих поїздках областю взяли участь медійники з Польщі.

На знімку: руїни замку в урочищі Червоному.

Фото з сайту www.ternotour.com.ua

Окрім того, регіон було представлено на 15 міжнародних виставкових заходах, зокрема у трьох проведених за кордоном: у Німеччині, Польщі та Грузії. Про це розповів начальник відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Назар Яворський.

Він також наголосив, що в області працюють над різними туристичними проектами. Зокрема, торік виготовили 100 табличок з QR-кодами для історичних пам’яток, їх розмістили на туристичних об’єктах. Ці таблички зручні тим, що не потребують Інтернету для того, щоб отримати інформацію про той чи інший об’єкт, бо її можна зчитати за допомогою QR-коду.

А ще виготовлено 12 інформаційно-туристичних щитів, які стануть інформаційними вказівниками на автомобільних шляхах. Облаштовано також новий еколого-туристичний маршрут «Скелі Словацького» на території Національного природного парку «Кременецькі гори». Розпочалася реалізація ще одного великого проекту — розвитку еко- та агротуризму туристичної дестинації «Тернопільське Придністер’я».