УЖГОРОД:

У розпал зими дрова потрібні всім. Тим паче у безлісному низинному районі. Як їх забезпечити? Молодий директор Берегівського держлісгоспу Богдан Шойного, що на Закарпатті, запропонував нову схему.

Ось як слід по-господарськи складати і зберігати дрова.

Фото надане прес-службою обллісмисливгоспу.

— Нами, аби дотримувався принцип справедливості й рівнодоступності, ухвалено рішення реалізовувати заготовлені дрова у такому відсотковому співвідношенні: сорок відсотків населенню, десять на склад, двадцять — бюджетним установам, десять на власні потреби, ще двадцять — підприємцям, — розповідає Богдан Шойного.

Отже, для покращення роботи із заготівлі та реалізації паливних дров лісничим необхідно пропорційно проводити реалізацію не тільки населенню, а й бюджетним установам, забезпечити нижній склад та підприємців. Так, вважають у держлісгоспі, буде справедливо.

Директор Берегівського держлісгоспу також наголосив: за новими правилами на кожній заяві, з якою звертається громадянин, аби виписати дрова, має бути вказана точна дата постачання деревини. Це зобов’язує кожного лісничого вести облік у журналі постачання й доставляти дрова згідно з прописаним графіком. Усе чітко й прозоро.