Юних колядників із сусідньої Словаччини в понеділок радо приймали в Закарпатській облдержадміністрації. 

Бажали щастя, добра й достатку в новому році всім закарпатцям три десятки дітей з міста Вранов-над-Топльов. Приїзд школярів до Ужгорода вже став традицією. Цього року вони виступали в обласному центрі Закарпаття всьоме (на знімку). Привіз дітей, як і кожного Різдва, почесний консул України в Словацькій Республіці Станіслав Обіцький.
Делегацію колядників на Закарпатті вітав керівник краю Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба ОДА. Він подякував дітям та вчителям за виступ і збереження давніх традицій та вручив їм пам’ятні подарунки. Варто додати, що і одяг колядників, і слова колядок цілком схожі з тими, які побутують в Ужанській долині Закарпаття. Тому тут усі все розуміють і навіть підспівують.
Діти зі Словаччини колядували також своїм ровесникам і педагогам в Ужгородській спеціалізованій ЗОШ №4 з поглибленим вивченням словацької мови.
Такі веселі приїзди на різдвяні свята закладають ті важливі цеглини майбутньої дорослої дружби між ровесниками-сусідами по обидва боки кордону. А ще свідчать про те, що Україна — справді європейська держава, яка прагне посісти своє гідне місце серед цивілізованих народів нашого континенту.

Ужгород.

Фото надане прес-службою ОДА.