Днями на першому засіданні 2018 року міськрада Вашингтона одноголосно проголосувала за прискорений порядок ухвалення законопроекту про перейменування площі перед посольством РФ у США на площу Бориса Нємцова (Boris Nemtsov Plaza). Нове ім’я площа має одержати вже до 27 лютого.
Опозиційного російського політика Бориса Нємцова було застрелено в ніч на 28 лютого 2015 року в центрі Москви. Під час присвячених перейменуванню громадських слухань, які відбулися в грудні минулого року у Вашингтоні, донька загиблого політика Жанна, яка заснувала в Німеччині «Фонд за свободу ім. Бориса Нємцова», зазначила: «Я переконана в тому, що Нємцов — політик глобального значення. Спроби увічнити його пам’ять — певні паралельні процеси, які тривали і тривають у Росії, Україні, Литві, Чехії й тут, в Америці», цитує «Голос Америки».
Жанна Нємцова не випадково відзначила Литву й Україну. 
Як відомо, голова Київради Віталій Кличко в грудні ініціював перейменування скверу біля посольства Росії на честь Бориса Нємцова. Його рішення підтримала КМДА. Наступний крок — рішення сесії Київради, яке має з’явитися найближчим часом.
Литва випередила всіх в ухваленні рішення про увічнення пам’яті Нємцова. До чергової річниці загибелі опозиціонера муніципалітет Вільнюса ухвалив резолюцію «Про пам’ять Бориса Нємцова». Адміністрація мала назвати на його честь сквер чи вулицю у Вільнюсі. Однак відтоді минуло два роки, але далі рішення справа не зрушила. Врятувати становище вирішила партія «Союз Батьківщини — християнські демократи Литви». 12 січня її лідер Габріелюс Ландсбергіс (онук відомого в Україні Вітаутаса Ландсбергіса) звернувся до міськради й мера Вільнюса з проханням перейменувати до 27 лютого Латвійську вулицю на вулицю Бориса Нємцова, заявивши: «Хоча Вільнюс завжди був і, вірю, буде притулком для борців за демократичну Росію і весь пострадянський простір, але дотепер ця ідея не була увічнена. Із цим потрібно кінчати!»
«Звичайно, вулиця Нємцова, площа Нємцова, меморіальна дошка Нємцову повинні бути в Росії — у Москві, Нижньому Новгороді, Ярославлі, — сказав «Голосу Америки» російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза. — Але поки що нам не дають увічнити його пам’ять».

Рига.