Система комплексного відеонагляду за містом «Муніципальний ситуаційний центр», запроваджена в облцентрі, за перші три місяці роботи сприяла поліцейським у розшуку дев’яти з десяти викрадених автомобілів.

За цим показником поліцейські міста над Південним Бугом визнані кращими в державі. Про це повідомив керівник патрульної поліції Вінниччини Редван Усеінов під час презентації електронної новинки. Журналістам продемонстрували декілька фрагментів запису відео-камер. На одному з них видно, як зловмисник викрадає гроші з Різдвяної шопки, встановленої в центрі. На іншому — вандал напідпитку трощить ліхтарі на Майдані

Незалежності. Обох зловмисників затримано завдяки електронним «очам». Загалом у місті встановлено 427 відеокамер, що працюють у цілодобовому режимі. Зокрема, вони є біля кожної школи, а також у всіх людних місцях кожного району міста. Їхню роботу відстежують троє працівників муніципальної поліції, один — Національної і ще один представник Держслужби з надзвичайних ситуацій.

ДОВІДКОВО 

За час роботи в тестовому режимі, що тривав протягом трьох місяців, система комплексного відеонагляду за містом «Муніципальний ситуаційний центр» дала змогу виявити понад тисячу порушень. Із них 45 відсотків у сфері благоустрою, 40% — правил дорожнього руху, 10% — поведінки у громадських місцях, а також встановлено 5% дорожньо-транспортних пригод.

Монітори розміщено в кімнаті на десятому поверсі міськради. Один із них встановлено на стіні, він найбільший за розміром. У разі необхідності на нього виводять той чи інший фрагмент, збільшують його до декількох метрів. За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, який ознайомився з роботою системи, наразі визначаються з місцем, де встановлять камери нічного бачення, що дають змогу навіть у темну пору доби розпізнавати обличчя людини. Крім того, в облцентрі запрацює ще одна система за допомогою якої фіксуватимуть в’їзд і виїзд із міста усього транспорту.

Вінниця.