Україна наразі є єдиною країною у світі, яка зіштовхнулася з величезними викликами і змогла добитися результатів як у протидії російській агресії, так і в проведенні необхідних реформ. На цьому у вівторок наголосив Президент України Петро Порошенко під час виступу на зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє його прес-служба. У заході також узяли участь, зокрема, Голова Верховної Ради Андрій Парубій та Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Адрій Парубій, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Президент акцентував увагу на тому, що без підтримки міжнародних партнерів досягти таких результатів було б неможливо. У цьому контексті він подякував іноземним країнам за допомогу. Зокрема, висловив вдячність ЄС і нагадав, що 2017 року запрацювала на повну силу Угода про асоціацію та було запроваджено безвізовий режим. Він подякував партнерам по «нормандській четвірці» — Німеччині та Франції, а також Австрії, яка головувала минулого року в ОБСЄ, і побажав успіхів наступному італійському головуванню.

Глава держави наголосив, що «спільно з потужною міжнародною проукраїнською коаліцією нарешті маємо примусити Росію до повного виконання Мінських домовленостей». Він переконаний, що наразі завданням цивілізованого світу є передбачити надійні запобіжники, засоби ізоляції для того, щоб стримати будь-яку агресію Росії — військову, економічну або ж у формі «фальшивих новин», яка, за його словами, нині стала дуже популярним метод нападу на будь-яку демократію. Водночас Порошенко додав, що найдієвішим запобіжником проти відродження імперських амбіцій і апетитів Росії є демократична, успішна і незалежна Україна.

Серед пріоритетів на 2018 рік у реформах для нашої країни Петро Порошенко, зокрема, назвав приватизацію, дерегуляцію, поліпшення інвестиційного клімату, ліберальне валютне законодавство, подальше вдосконалення тендерного законодавства, роботу енергетичного сектору, законодавство про національну безпеку, а також створення Антикорупційного суду України.

Також він запевнив, що цього року Київ працюватиме над якнайшвидшим поверненням додому заручників із так званих «Д/ЛНР», а також українських політв’язнів з російських тюрем.

«У своїй промові перед послами Президент ще і ще раз закликав світ до солідарності з Україною в боротьбі за відновлення нашого суверенітету і територіальної цілісності, — написала у Фейсбуці 
І. Геращенко після завершення виступу П. Порошенка. — І особливу увагу приділив заручникам: визволення 74 бранців стало однією з ключових подій 2017 року, але ми не зупинимося, поки не визволимо всіх бранців з окупованих територій і тюрем РФ».