Група кримських активістів вирішила підтримати родину засудженого українського активіста Володимира Балуха та збирає кошти на допомогу. Про це заявила ініціатор збору коштів Олена Антонова, передає «Крим. Реалії».

Нагадаємо, у вівторок так званий Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха, звинувачуваного у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів. Балух та його захист відкидають висунуті звинувачення. За словами активіста, насправді його судили за проукраїнську позицію. Над його будинком весь час майорів український прапор, що дратувало російську владу. Балуха не раз просили зняти стяг, зрештою зробити це окупантам вдалося під час одного з обшуків. Крім того, Володимир не приховував, що підтримував події на Майдані. Після цього проти нього висунули кілька звинувачень.

Активісти, що підтримують родину Балуха у Криму, переконані, що родині вкрай потрібна допомога. «Частину грошей хочемо спрямувати на сплату штрафу, решту — передати мамі. У будинку пічне опалення, можливо, знадобляться дрова, адже жінка залишається одна», — розповіла Антонова.

«Сім’я гроші не просила, це тільки наша ініціатива, в нас ніколи не було такого, щоб хтось опинився без допомоги, завжди була підтримка», — підкреслила активістка. За її словами, на заклик у Фейсбуку про збір коштів у лічені години відгукнулися люди на півострові та материковій частині України.

Вирок В. Балуху засудив Президент України Петро Порошенко. «Окупанти ніколи не зламають українського духу! Судилище над Володимиром Балухом тому підтвердження. Україна продовжить боротьбу за визволення Криму та всіх незаконно ув’язнених на півострові», — написав він у своєму Твіттері. МЗС України у зв’язку із рішенням у справі Балуха висловило категоричний протест. «Засудження Володимира Балуха до трьох років і семи місяців колонії-поселення за абсурдними та сфабрикованими звинуваченнями є свідченням того, що Кремль надалі продовжує політику цілеспрямованих репресій та залякувань громадян України на тимчасово окупованому

Кримському півострові», — вважають дипломати. МЗС вимагає від держави-агресора припинити наругу над правами людини і негайно звільнити Володимира Балуха та інших незаконно утримуваних громадян України.