У львівському Палаці мистецтв триває виставка портретів українських воїнів-добровольців. Частина героїв уже не зможуть побачити себе, а решта нині захищають Донбас.

Картини створив харківський митець, випускник Української академії друкарства у Львові Сергій Пущенко. Це обличчя війни, написані протягом двох років переважно на передовій. Представлено портрети бійців 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та 5-го окремого батальйону Української Добровольчої Армії. Під портретами можна побачити підписи-гасла добровольців: «Щастя там, де справедливість. І за неї потрібно боротися!», «За життя, свободу та козацький рід!», «З нами Бог і автомат Калашникова!» тощо. Ці написи (мотивації до життя та боротьби, побажання, заклики, автографи) воїни залишали автору на зворотному боці кожного мистецького твору.
Загалом Сергій Пущенко створив уже 110 портретів воїнів-добровольців. Але має намір працювати й надалі та мріє, що його роботи з часом посядуть гідне місце у колекції спеціально створеного музею. У Львові портрети бійців-добровольців можна побачити до 28 січня.

Вл. інф.
Фото Євгена КРАВСА.