Обласний апеляційний суд не змінив ухвалу районного суду про накладення арешту на 25 гектарів землі за межами села Михайлівка, що розташоване неподалік Вінниці.

На цій площі десятки років випасали сільську череду. У який спосіб земля дісталася у власність понад десяти мешканцям обласного центру, серед яких один з чиновників і члени його сім’ї, з’ясовує Вінницький районний суд за позовом представника громади. Мешканці села добиваються повернення пасовища, вважають, що землю передали новому власнику з порушенням чинного законодавства. На знак протесту проти розорення пасовища (факт мав місце 11 січня ц. р.) вони перекривали автомобільну трасу міжнародного значення («На ріллі худоба не пасеться...», «Голос України», 16.01.2018). Пасовище все одно розорали. Незважаючи на протест і навіть на те, що на час розгляду справи ділянка була під арештом.
Новий власник вимагав скасування рішення суду першої інстанції про арешт. Колегія суддів не знайшла підстав для задоволення апеляційної скарги. Таку інформацію поширила прес-служба Апеляційного суду області.
— Жителі сіл Михайлівка та Гуменне Вінницького району вирішили орендувати землю для випасання худоби та сінокосів, — йдеться у повідомленні прес-служби Апеляційного суду. — Коли ж уповноважена особа звернулася до Держгеокадастру Вінниччини за дозволом на розроблення технічної документації, їй відмовили. Сказали, що в ділянки уже є власник. Селяни вважають, що документи на право власності недійсні, бо їх оформили з порушенням чинного законодавства.
Як розповіла «Голосу України» депутат Гуменської сільради Людмила Янчинська, нові власники продовжують операції із землею. «Вони вже створили товариство, — каже пані Людмила. — Мабуть, для заплутування слідів, щоб в такий спосіб зняти з себе відповідальність. Тепер казатимуть, що це земля не їхня, а товариства. До речі, апеляційну скаргу писали від імені товариства». Селяни також стверджують, що бачили оголошення про продаж частини ділянки на одному з інтернет-сайтів.
Чергове засідання Вінницького районного суду у цій справі призначено на початок лютого цього року.