У Глобинській об’єднаній територіальній громаді, що на Полтавщині, налагодили регулярне автобусне сполучення між її центром і трьома старостинськими округами. Зокрема, днями у свій перший рейс за маршрутом Глобине — Бориси (через Яроші, Пироги та Опришки) вирушив сучасний автобус, розрахований на 25 пасажирів.
Рішення про відкриття цього маршруту ухвалив створений у громаді конкурсний комітет з організації пасажирських перевезень. У такий спосіб тут реалізовують програму розвитку ОТГ, виконуючи один з її найважливіших напрямів — «Місто і село — єдина громада». Нагадаємо, що наприкінці 2015 року місто-райцентр Глобине згуртувало довкола себе ще п’ять тепер уже колишніх сільрад, які стали старостатами.
Завдяки наполегливості керівників ОТГ і її старостатів та місцевого депутатського корпусу чимало проблем уже вдалося розв’язати. На території громади, зокрема й у її селах, відремонтували «найдобитіші» ділянки доріг. Закупили сучасні транспортні засоби (на знімку). Тепер слід визначити оптимальні маршрути, графіки руху тощо. За новим маршрутом Глобине — Бориси згаданий автобус щодня, крім вихідних, виконуватиме по два рейси. Та не виключено, що після вивчення пасажиропотоку він з’являтиметься в селах громади частіше.

Фото із сайту Глобинської ОТГ.