Депутат литовського парламенту Кястутіс Пукас відмовився від мандата після того, як його позбавили депутатської недоторканності.
15 березня минулого року три сміливі дівчини звернулися до Генпрокуратури, повідомивши, що зазнали сексуальних домагань з боку парламентарія. Одна з них працювала його помічником, інші претендували на таку само посаду. Потім на ТБ ще одна жінка стверджувала, що під час бесіди з К. Пукасом про роботу вона дістала запрошення відвідати його кімнату в готелі, оглянути спальню; пролунали й слова про те, «як було б чудово повалятися у ліжку в спальні». Розповіла також, що він розмірковував про її груди й робив непристойні натяки. 
Парламентарій пообурювався, відкинув обвинувачення, але публічно вибачився перед жінками.
Однак 21 березня президент Даля Грібаускайте заявила, що пригоди Пукаса компрометують Сейм. У травні стало відомо, що «головний герой» перебуває у лікарні. «У мене не тільки збої серцевого ритму... Я ж після інфаркту, мені недавно стентували судини серця», — жалівся Пукас і наполягав, що в усьому винні ЗМІ, які роздули модну тему сексуальних домагань.
Журналісти не залишилися в боргу й продовжили розслідування. Після того, як спливли нові «гарячі» факти, пов’язані вже з порушенням правил зберігання зброї, генпрокурор 
Е. Пашиліс звернувся до Сейму з проханням дозволити притягти до кримінальної відповідальності К. Пукаса одразу за кількома статтями.
Справа дійшла до Конституційного суду, який ухвалив, що К. Пукас порушив Конституцію і присягу депутата, коли домагався помічниць і претенденток на цю посаду. Пукас назвав рішення суду несправедливим і обіцяв звернутися до Європейського суду з прав людини. Однак рішення КС дозволило депутатам поставити питання про позбавлення Пукаса правової недоторканності на голосування. До речі, спікер парламенту двічі закликав К. Пукаса подати у відставку, але той відповів: «Коли буде імпічмент, тоді буде й факт. У мене немає жодних порушень, через які я повинен іти у відставку!» І лише після того, як депутати проголосували за позбавлення Пукаса депутатської недоторканності, і за два дні до голосування про позбавлення його мандата він сам подав прохання про відставку.
І останній штрих: К. Пукас був одружений 5 разів, має 8 дітей. Кількість коханок журналісти точно не підраховували. Куди там голлівудському Харві Вайштейну з його тепер скандальною славою до 
66-річного Кястутіса Пукаса! Однак це тільки початок. Адже попереду — судовий розгляд.

Рига.