Виставку документів і фотографій, приурочену 100-річчю Української революції 1917—1921 років, надав Вінницькій облдержадміністрації Інститут національної пам’яті.
Матеріали розгорнуть у вестибюлі облдержадміністрації й облради 22 січня цього року. Упродовж тижня з ними матиме змогу ознайомитися кожен охочий. Далі виставку покажуть у всіх 27 райцентрах краю. У департаменті інформаційної політики ОДА повідомили, що більшість документів уперше демонструватимуть у регіоні. З експозиції можна буде дізнатися про всі етапи українського державотворення, зокрема, як формувалися збройні сили, дипломатія, наука, освіта, культура тощо. Кожен повинен знати свою історію.
Виїзні виставки, присвячені буремному минулому становлення держави, а також подальшій боротьбі за її незалежність, організовує цими днями обласний краєзнавчий музей. Низку книжкових виставок представлено в обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва. Їхня особливість у тому, що розповідають про участь вінничан у подіях столітньої давнини, зокрема про тих, хто входив до складу перших державних органів, хто був присутній на Софійському майдані під час ухвалення Акта Злуки між Українською Народною Республікою і Західно-Українською Народною Республікою.
У вишах обласного центру організовують круглі столи, під час яких історики та громадські активісти представлять матеріали досліджень, висловлюються з приводу пропонованих для обговорення тем: «Сторіччя проголошення УНР», «Бій під Крутами: історія, символ, пам’ять». У школах відбуваються тематичні уроки «На Аскольдовій могилі український цвіт».
Відбудеться урочисте покладання квітів до Меморіалу Слави, пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО, меморіальної дошки першому уряду УНР, який тимчасово працював у Вінниці, до бюсту Михайла Грушевського, пам’ятника Симону Петлюрі, пам’ятного знака Січовим стрільцям та воїнам ОУН-УПА, меморіальної дошки на честь Дмитра Марковича, Начальної команди Української Галицької армії, сотника армії УНР Семена Якерсона.

Вінницька область.