У Кременчуці врочисто відкрили перший в Україні Міжнародний інформаційно-комунікаційний центр імені князя Вітовта. Зі згаданих урочистостей стартував Рік Литви у цьому наддніпрянському місті.
У них взяли участь міський голова Віталій Малецький і міністр-посланник Посольства Литви в Україні Гвідас Кєрашаускаус, інші представники влади та громадськості, підприємці. В режимі відеоконференції з присутніми спілкувався мер литовського міста-побратима Кременчука Алітуса Вітаутас Григаравічус. Повпреди місцевого самоврядування обох держав наголошували на тому, що між їхніми містами вже встановлено досить тісні зв’язки у царині культури.
Водночас вони мають розвиватися активніше та поглиблюватися в економічній сфері. Тим паче за умов, коли, скажімо, провідним підприємствам індустріальної столиці Полтавщини знадобиться досвід литовських партнерів у просуванні їхньої продукції на ринки Євросоюзу. Налагодженню таких ділових стосунків покликаний сприяти й щойно відкритий інформаційно-комунікаційний центр, який створювався на засадах співучасті зацікавлених сторін.
Обговорювали також найближчі кроки на шляху подальшої співпраці. Зокрема, вже навесні нинішнього року саме в Кременчуці заплановано провести тристоронній українсько-польсько-литовський економічний форум. Не менш цікавим обіцяє бути ініційований литовськими дослідниками літній археологічний проект «Експедиція Дніпром», до якого долучаться їхні українські, й зокрема полтавські, колеги.

Полтавська область.