Знаменитий одеський промринок «7 км» відвідала дипломатична делегація В'єтнаму на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Нгуєн Ань Туаном.

 

На зустрічі із заступником директора ТОВ «Промтоварний ринок» Олександром Ворончуком в'єтнамський дипломат Нгуєн Ань Туан розповів, що був призначений главою дипмісії В'єтнаму в Україні не так давно -- у листопаді минулого року, і Одеський регіон став першим в Україні, куди він приїхав у новій якості, а ринок «7 км» став першим підприємством, котре він відвідав в Україні.

 

Це, насамперед, пов'язано з місцевим в'єтнамським земляцтвом, яке в Одесі досить однорідне й згуртоване -- приміром, тільки на ринку «7 км» працюють понад 400 вихідців із цієї країни.

 

Глава дипломатичної місії В'єтнаму в Україні поцікавився історією заснування ринку й організацією його роботи, забезпеченням безпеки й мирним співіснуванням людей різних національностей -- як відомо, на «7 км» торгують вихідці з понад 30 країн.

 

Заступник директора ТОВ «Промтоварний ринок», у свою чергу, розповів гостям про основні методи організації безперебійної роботи всіх систем життєзабезпечення ринку, його розвиток, плани на найближчі роки, формування власної субкультури й традицій, які унеможливлюють конфлікти на міжнаціональному ґрунті. Він зазначив, що «7 км» завжди вітав розвиток міжнародних зв'язків, співробітництва, дружби та взаємодопомоги й готовий надавати всіляке сприяння кожному підприємцеві, який працює на ринку.

 

Дипломат подякував адміністрації ринку за співробітництво й подарував на пам'ять вручну вишиту гладдю картину із зображенням лотоса -- східного образу джерела миру, продуктивної сили, символу відродження, краси й життя.

 

На завершення візиту посол з В'єтнаму здійснив оглядову екскурсію по «Сьомому кілометру».

 

ДОВІДКА

 

ТОВ «Промтоварний ринок» -- найбільший оптово-роздрібний промтоварний ринок у Європі, надає послуги оренди, паркування, охорони (адреса: Одеська область, Овідіопольський район, пгт Авангард, вул. Базова, 20). Тут працюють майже 60 тисяч чоловік, 15 тисяч торговельних і складських об'єктів (магазини, павільйони, контейнери, склади), 8 автостоянок. На території розташовані автостанція і готель, банк, мережа кафе й ресторанів, а також відділення поліції, пожежна частина, 3 медпункти й «швидка допомога». Щодня промтоварний ринок «7 км» відвідують до 200 тисяч людей.

 

В'ячеслав ВОРОНКОВ.

 

Одеська область.