Лідер офіційної опозиції та глава Консервативної партії Канади Ендрю Шир приєднався до IV міжнародного флешмобу «Україна єдина» («UnitedUkraine»). «Українці по всьому світу відзначають День Соборності. Консервативна партія Канади завжди підтримувала нашу союзну Україну й надалі робитиме це, особливо у нинішні важкі часи. Канада стоїть разом з вами», — написав він на своїй сторінці у Твіттері, а також розмістив фото, на якому тримає в руках постер зі словами («UnitedUkraine»). Щоб узяти участь в акції, власне, й було достатньо роздрукувати такий постер і розмістити фото з ним у соціальній мережі.

Лідер Консервативної партії Канади Ендрю Шир.

Фото зі сторінки у Твіттері Е. Шира.

Представники дипкорпусу спільно з керівництвом МЗС Румунії.

Фото зі сторінки у Твіттері посла України в Румунії О. Банкова.

Торік у подібному флешмобі взяло участь 1200 осіб із 63 країн. Мета нинішньої акції, за словами організаторів, привернути увагу світу до того, що в Україні вже четвертий рік триває війна, і український народ демонструє незламність та гідно стримує агресію ворога. Організатори нагадали, що раніше в такому флешмобі взяли участь губернатор штату Огайо Д. Кейсік, депутати Європарламенту К. Більдт та В. Мазуроніс, конгресвумен США М. Каптур, президент СКУ Є. Чолій, керівники церков, народні депутати України, голови ОДА та обласних рад, міські голови українських міст, представники нашого дипкорпусу тощо. Статистику цього року оприлюднять пізніше. Однак за знімками, які поширюють соціальні мережі Фейсбук та Твіттер, зрозуміло, що до акції приєдналися українці (і не тільки українці) в усьому світі. На офіційних сторінках наших дипредставництв у США, Канаді, Австралії, ПАР, Франції, Чехії, Болгарії, Великій Британії, Румунії, а також в офіційних аккаунтах української діаспори розміщено безліч фото з гаслом «УкраїнаЄдина».
Тим часом у сусідній Польщі, у Холмі, розпочались урочистості з нагоди відзначення 100-річчя проголошення УНР. Представники українського дипкорпусу в РП поклали вінки до пам‘ятного знака М. Грушевському, прем’єр-міністру уряду УНР в екзилі П. Пилипчуку, міністрам в уряді УНР братам Васильчукам. А 21 січня у Любліні відбулися урочисті заходи з нагоди століття проголошення IV Універсалу. За присутності представників міської і воєводської влади, керівництва українсько-польсько-литовської бригади в Любліні архієпископ Люблінський і Холмський Авель відслужив панахиду на могилах козаків і старшини Армії УНР, інформує наше посольство.