Щонайменше семеро громадян України загинули внаслідок теракту в афганській столиці Кабулі, який стався у суботу в готелі Intercontinental. Про це учора повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк. Він уточнив: серед загиблих — чотири співробітники авіакомпанії «Українські крила», ще двоє — працівники української компанії «УРГА», яка базується в Кропивницькому, і один — працівник афганської компанії Kam Air. «Це сім осіб, тіла яких ідентифіковані та щодо яких у нас підтверджена інформація», — сказав Нікітюк в ефірі телеканалу «112 Україна». Дипломат також повідомив, що під час атаки терористів вдалося врятувати 19 українців, які були в будівлі; і врятовані наші громадяни перебувають у безпечному місці на одній з баз союзників України в Кабулі.
Президент України Петро Порошенко у Фейсбуку висловив співчуття родинам усіх загиблих унаслідок трагедії. «Також встановлено контакт з американськими консульськими співробітниками, які перебувають на місці 
теракту в Афганістані. Доручив Кабміну надати всю необхідну допомогу для сімей українських громадян, які загинули в Афганістані», — написав глава держави.
Очільник українського МЗС Павло Клімкін у Твіттері повідомив, що ведеться робота з правоохоронними органами Афганістану, щоб з’ясувати обставини трагедії.
Нагадаємо: ввечері 20 січня озброєна група щонайменше з чотирьох осіб увірвалася у готель Intercontinental  і відкрила там вогонь. Почалася перестрілка між терористами і силами безпеки. В результаті нападу, за даними ВВС, загинуло щонайменше 18 людей, зокрема 14 іноземців. Інші джерела повідомляють про 30 загиблих. За словами спікера міністерства внутрішніх справ Афганістану Наджиба Даніша, всіх терористів було вбито. Відповідальність за напад взяло ісламістське угруповання  «Талібан».