Учора у швейцарському Давосі розпочався 48-й Всесвітній економічний форум, який цьогоріч приймає рекордний за чисельністю десант керівників держав, міжнародних організацій, компаній і банків. Проходить він під назвою «Створення спільного майбутнього в роз’єднаному світі». Україну представляє Президент Петро Порошенко. За попередньою інформацією, у нього заплановано понад 20 зустрічей. До речі, як повідомляє Укрінформ, у рамках форуму вперше відбулося відкриття майданчика «Український дім». Це дискусійний хаб, де протягом чотирьох днів триватимуть дискусії на тему: що наша країна може запропонувати міжнародним партнерам.

Міжнародну політичну еліту на Всесвітньому економічному форумі представляють, зокрема, Президент Франції Еммануель Макрон, Канцлер ФРН Ангела Меркель, Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

За програмою заходу, вчора дискусійні панелі було присвячено ролі бізнесу та розширенню прав жінок. Сьогодні увага учасників зосередиться на темі майбутнього Європи. Завтра говоритимуть, зокрема, про рух уперед для країн Великої двадцятки. Тема п’ятниці — перспективи зростання глобальної економіки. 

Саме цього дня очікується виступ Дональда Трампа. За умови, якщо він відвідає Давос, це стане першим за майже 20 років візитом американського лідера на форум.

Зазначимо, безпеку саміту підтримують майже 4,5 тисячі військовослужбовців.