У місті Кремінна, що на Луганщині, відбулася інтегрована інклюзивна програма для дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія в різноманітті». Її учасниками стали понад 50 дітей з інвалідністю та їхні здорові однолітки, а також фахівці структур, які працюють з цією категорією, представники громадських організацій людей з інвалідністю, молодіжних громадських організацій з Попасної, Лисичанська, Сватового, Старобільська, Рубіжного, Сєверодонецька, Кремінної.

Під час тренінгу.

Фото прес-служби управління молоді та спорту Луганської ОДА.

— Більшість дітей та підлітків вперше працювали у форматі тренінгу, проте вони активно включалися в роботу та співпрацювали з модератором. Діти розмірковували про головні людські цінності, про толерантність, вміння бути чуйним до ближнього, — розповідає директор обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.
Юні учасники мали різні захворювання: втрата слуху, зору, проблеми опорно-рухового апарату, затримка психічного розвитку. Тренінг переконав, що всі діти мають спільні інтереси і спілкування для них дуже важливе.