І це стає серйозною проблемою. Вже з понеділка дитячі навчальні заклади Тячівського району Закарпаття — загальноосвітні школи, дитсадки, школи мистецтв тощо — закрилися на карантин. Відповідне розпорядження ухвалив голова Тячівської РДА у зв’язку з різким збільшенням захворюваності на кір. Дитячі заклади не працюватимуть два тижні, до 5 лютого.
Напружена ситуація з кором також в Ужгородському та Хустському районах.
За словами голови ОДА Геннадія Москаля, хвороба продовжує швидко поширюватися областю. Станом на вечір 19 січня на Закарпатті зареєстровано 299 випадків кору, і щодня продовжують реєструвати нові. 78 відсотків хворих — особи до 17 років, а головна причина хвороби в тому, що дітей свого часу не вакцинували через відсутність вакцини. Найбільша біда, що область не отримує вакцину й надалі.
— Протягом минулого року Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) дало нам менш як третину від необхідної кількості вакцин, — скаржиться очільник області, — тому ми змушені були просити її як гуманітарну допомогу в Угорщини. Постійно звертаємося до МОЗ із проханнями виділити Закарпаттю вакцини, а на наші звернення не надходять навіть відписки. І коли я бачу, як керівництво МОЗ говорить по телебаченню, що всі регіони забезпечені вакцинами, то відповідально заявляю: це брехня! На Закарпатті вже два тижні немає жодної вакцини від кору, а всі наші звернення ігноруються. Якщо, не дай Боже, в області почнуться летальні випадки, вся відповідальність за це ляже на недолуге керівництво Міністерства охорони здоров’я.

Ужгород.