Після початку операції «Оливкова гілка», що її турецька армія проводить у Сирії, у країні відбулося кілька акцій протесту, а міжнародна громадськість закликала Анкару припинити воєнні дії у сусідній країні.

Однак у понеділок президент Туреччини Реджеп Ердоган категорично заявив: Анкара не збирається переглядати плани. За його словами, зараз вживають спроби дезінформувати громадськість стосовно справжньої мети операції «Оливкова гілка». «Певні особи заявляють, що антитерористична операція ЗС Туреччини в Афріні спрямована проти етнічних курдів. Я відкрито заявляю, що в Туреччини немає і не було проблем з курдами. Ми намагаємося ліквідувати терористичну загрозу біля кордонів Туреччини», — наголосив Ердоган.

Він різко відреагував і на заклик Пентагона обмежити операцію в Афріні за масштабом і строками. «Із США нам кажуть, щоб строки були обмежені. Я запитую: а в Афганістані, в Іраку ваші строки закінчилися? Ви все ще там перебуваєте. Ці строки не вираховуються математично. Тільки-но нашої мети буде досягнуто — операція закінчиться, і ми підемо. Ми не зазіхаємо на чужі землі», — пояснив Ердоган.

«Скільки років з півночі Сирії ведеться обстріл наших територій і проводяться інші провокації. У нас і зараз у Хатаї є загиблі від ракетного обстрілу. Це не залишиться без відповіді, і вони дорого заплатять за це, бо ми налаштовані рішуче. Ні кроку назад від Афріна! Ми про це говорили з усіма силами коаліції», — заявив президент Туреччини.

Турецькі ЗМІ повідомили, що в понеділок армія Туреччини в рамках операції «Оливкова гілка» розпочала наступ на сирійське місто Аазез, на сході Афріна. Разом із сухопутними силами Туреччини в цьому задіяно й сили Вільної сирійської армії. А ВПС

Туреччини завдали ударів по терористичних об’єктах на горі Бурсея, з якої ведеться мінометний, артилерійський і ракетний обстріл турецького міста Кіліс і підконтрольного опозиції Аазеза. Турецька артилерія обстрілює позиції терористів у селищах Джелеме, Хамідіє, Хаджлар, Фреріє і Тель-Селлюр району Джиндеріс.