Обласна дитяча клінічна лікарня отримала обладнання для офтальмологічного відділення. Воно закуплене за кошти, зібрані у рамках акції «Серце до серця». Участь у передачі обладнання взяли голови обласної ради та облдержадміністрації Віктор Овчарук та Степан Барна.

Як відомо, з 9 березня по 9 квітня 2017 року у всіх регіонах України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України та Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України відбувалася XІІ Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця», головною метою якої є збір коштів на придбання медичного обладнання для обласних дитячих лікарень України.
У Тернопільській області до участі в акції було залучено майже 500 волонтерів: учнів шкіл, студентів, членів молодіжних та дитячих громадських організацій. Тоді вдалося зібрати понад 244 тис. грн. Це четвертий результат в Україні.
До слова, торік дитячій обласній лікарні з бюджету розвитку було виділено понад 4 млн грн для придбання двох апаратів штучної вентиляції легень для новонароджених та лапароскопічної стійки.

Фото надано Михайлом ЛИСЕВИЧЕМ.