З нагоди Дня Соборності України до територіальної громади Попівки планували прибути гості — самодіяльні митці Сенчанського будинку культури, де директором Валерій Пересад, з Лохвиччини, зокрема й широко відомий колектив «Співуче джерело», щоб привітати й потішити жителів завзятого в праці й активного в громадсько-політичному та культурно-мистецькому житті села Миргородщини. Й треба ж такому статися — снігопади не на жарт розперезалися напередодні. Але ж лохвицькі ентузіасти художньої самодіяльності не з лякливих! Без сумніву, остраху й вагань рушили в не таку вже близьку й безпечну путь на Миргородщину, в Попівку. А як інакше? Подія історична, і люди чекають, сподіваються!
Своєю чергою й господарі не сиділи склавши руки, а під орудою сільського голови Василя Ошеки, депутата районної ради, директора місцевого сільгосппідприємства ТОВ «Батьківщина-Нива» Миколи Віташа, керівника фермерського господарства ТОВ «Залісся-2007» Олександра Ярошенка, майстра УКПГ Івана Демидка забезпечили дорогим гостям... скатертину-доріжку до свого дому. Ясна річ, звільнили від заметів-переметів головні путі-дороги не тільки для довгоочікуваних артистів — для всіх піших, кінних та моторизованих. Це постаралися на потужних агрегатах із навскісним поворотним відвалом-щитом трактористи Павло Чигиринський і два Сергія: Неділько та Іващенко. Сумлінною, добросовісною роботою ніби промовляли до проїжджих: «Ласкаво просимо в Попівку! А якщо не до нас, то безперешкодно проїжджайте повз гостинне село. На Миргород чи Комишню...»
Зате сенчанські культармійці погостювали в Попівці славно, заслуживши бурхливі оплески й похвалу від селян за свій талант і вражаючу самовіддачу! Достоту, так чинять справжні патріоти свого краю й держави. Весело було всім — і жителям Попівки, й гостям — самодільним митцям з Сенчі.

Миргородський район Полтавської області.