За останній рік значно збільшилася кількість іноземних інвесторів, які зацікавилися нашою країною. На цьому вчора наголосив Президент України Петро Порошенко під час виступу на «Українському сніданку». Захід відбувався у рамках 48-го Всесвітнього економічного форуму в Давосі, що завершується сьогодні. «Коли ми отримували результати різних досліджень щодо країни, яка є серед пріоритетів у інвесторів на ринках, що розвиваються, вони назвали Україну», — цитує главу держави його прес-служба.

Під час виступу на «Українському сніданку» в Давосі П. Порошенко зауважив, що підвищенню довіри іноземних інвесторів до нашої держави сприяло запровадження низки важливих реформ. Зокрема, він загадав про проведення приватизації, пенсійну реформу, а також медичну та освітню. У цьому контексті глава держави заявив, що в Україні буде створено ефективну систему, яка працюватиме на захист інвесторів та заохочуватиме до інвестування. За його словами, плановано зміни до податкового законодавства, за яким оподатковуватиметься лише капітал, який виводитиметься із держави. Гроші, що залишатимуться і працюватимуть всередині країни, від оподаткування звільнятимуться.
Окрему увагу Президент звернув на необхідність доносити правду про події в Україні, щоб захистити світ від фейкових новин, які є частиною гібридної війни РФ не лише проти нашої країни, а й проти всього вільного світу. Він наголосив, що майданчик Давоса є гарною можливістю для спілкування, дискусій і обміну думками.
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка після участі в сесії ПАРЄ учора прибула в Давос, у Фейсбуку написала, що на «Українському сніданку» високопосадовці інших країн і беззаперечні друзі Києва підтверджують, що за останні роки Україна досягла значних змін і успіхів у надзвичайно важких умовах. «Світ навіть не до кінця усвідомлює, наскільки важко проводити ці реформи в умовах війни, — зауважила І. Геращенко у соцмережі. — Що ключове — ми, нарешті, маємо армію, справжню і сильну, що ми взялися за реформи, які не проводилися роками. Й ми проводимо реформи, попри відкриту фазу війни на Донбасі, й ми стримуємо ворога. Й це не компліменти, а констатація факту. Так, нам потрібно рухатися швидше й більш рішуче, так, ми повинні більш результативно долати корупцію і створити антикорупційний суд, провести приватизацію, нам радять вирішити питання з ринком землі, але ці поради звучать дружньо, з повагою до країни, яка тримає фронт з дуже сильним противником, з розумінням, що реформи проводяться».
У рамках візиту український лідер учора зустрівся, зокрема, із Президентом Швейцарії Аленом Берсе. Сторони відзначили динамічний розвиток двостороннього співробітництва, про що свідчать зростання товарообороту та збільшення швейцарських інвестицій в економіку України, інформує прес-служба. У перший день приїзду в Давос Порошенко мав перемовини із Віце-президентом Європейської комісії Марошем Шефчовічем та Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Беньяміном Нетаньягу. Прес-секретар П. Порошенка С. Цеголоко у Фейсбуку повідомив також про «теплу розмову» на полях форуму зі старшим радником Президента США Джаредом Кушнером.