Обласна державна адміністрація закупила три сортувальні лінії для переробки сміття, які встановлять на полігонах твердих побутових відходів у Дрогобичі, Самборі та Новояворівську.

Згідно з прийнятими законодавчими змінами кожне підприємство з цього року повинне сортувати сміття. Протягом трьох років переробні лінії будуть облаштовані на всіх звалищах області. Прийнята на Львівщині стратегія управління відходами передбачає створення семи регіональних полігонів. Заплановано будівництво чотирьох сучасних сміттєпереробних комплексів.
З метою зменшення кількості відходів у Львові розпочали впроваджувати систему їх роздільного збирання. Для цього перевізники встановили додаткові контейнерні майданчики для пластику, паперу та скла. Львівська ОДА спільно з Державною екологічною інспекцією протягом року ліквідувала 25 відсотків стихійних звалищ на площі 16 гектарів. Як розповіли в департаменті розвитку та експлуатації ЖКГ, завдяки посиленню контролю за вивезенням сміття та оптимізації маршрутів вдалося зекономити 48 млн грн, які були виділені для органів місцевого самоврядування, що приймають побутові відходи. За зекономлені кошти реконструюють полігони та закуплять нову техніку.