Епідемічна ситуація із захворюваністю на кір в області станом на 24 січня залишається напруженою: на адміністративних територіях спостерігається інтенсивне поширення хвороби серед осіб без щеплень.

Як повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, з початку року в області зареєстровано 397 випадків кору. Інтенсивно поширюється хвороба серед дітей. Медико-профілактичні заходи та моніторинг перебігу епідемічної ситуації тривають.
За інформацією прес-служби ОДА, Угорщина надасть Закарпаттю вісім тисяч вакцин від кору як гуманітарну допомогу. При цьому сусідня держава не є виробником вакцини, а закуповує її в інших країнах.
Як повідомив голова ОДА Геннадій Москаль, закарпатці очікують гуманітарний вантаж у п’ятницю, 26 січня. Вакцина одразу буде спрямована в медичні заклади області, її вистачить приблизно на два місяці.
До слова, торік у лютому Угорщина передала нам 4,5 тонни медичного препарату для тяжкохворих із термінальною стадією хронічної ниркової недостатності, а в березні — п’ять тисяч вакцин від кору, паротиту й краснухи. Принагідно очільник області констатує, що «десять тисяч вакцин, які Закарпаттю пообіцяло Міністерство охорони здоров’я України, ми поки що не отримали».