Із січня 2018 року запрацювало два закони (за співавторства народного депутата від Блоку Петра Порошенка Сергія Рудика), які стосуються створення Державного дорожнього фонду. Відтак 35 відсотків від усіх надходжень фонду спрямовуються у вигляді цільової субвенції з державної казни до місцевих бюджетів і можуть використовуватися на ремонт доріг місцевого значення, а також вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах. Про це парламентарій нагадав на власній сторінці у Фейсбуці, звітуючи про перебіг своєї робочої поїздки на Черкащину.

«На це маємо в бюджеті-2018 понад 391 мільйон гривень, — пише він. — Нарешті те, про що мене не раз просили виборці — ремонт найаварійніших ділянок між селами або в селах і містах, — стане можливим. Крім цього, змінюється оператор утримання і ремонту доріг місцевого значення. Відтепер ними в регіонах опікуватиметься не Укравтодор і обласні його підрозділи, а ОДА». Як саме працюватиме цей механізм, обговорювали під час наради з головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком (на знімку праворуч), каже законотворець. Наступного дня за наслідками цієї наради народний депутат узяв участь у роботі круглого столу: «Відновлення дорожньої інфраструктури як імпульс розвитку економіки країни» в Укравтодорі.

Під час робочої поїздки на Черкащину С. Рудик побував також у Кам’янському районі, де провів окремі зустрічі з головою РДА Богданом Солошенком та керівниками новостворених об’єднаних громад району — Володимиром Тіроном (Кам’янська міська ОТГ) та Василем Максименком (Михайлівська ОТГ). У планах на 2018 рік: утеплення фасаду та реконструкція покрівлі Кам’янської районної лікарні; завершення реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу «Атлант», встановлення міні-футбольного поля зі штучним покриттям в Жаботині; ремонт дитсадка «Сонечко» в Пляківці; заходи з енергоефективності у школах району. А також реалізація комп-
лексного проекту з облаштування Тясминського каньйону.

Вл. інф.
Фото зі сторінки С. Рудика у Фейсбуці.