Парламент Греції в травні цього року планує ухвалити закон, який запровадить заборону на користування соціальними мережами дітям до 13 років, а підліткам віком від 13 до 16 років  буде дозволено це робити тільки зі згоди батьків.  ЗМІ зазначають, що нові правила переважно стосуються соцмереж Facebook, Snapchat, Twitter і Instagram.

Згідно з останніми дослідженнями, сторінка в Facebook є у кожної п’ятої дитини віком до 11 років, хоча в правилах соцмережі прописано, що користувачеві має буди щонайменше 13.  Серед 12—17-річних грецьких підлітків цією мережею користуються понад 90 відсотків.

Нагадаємо, що положення з обробки персональних даних №679 Європейського парламенту існує з 27 квітня 2016 року. На його підставі парламенти Німеччини й Нідерландів встановили вікову межу, що вимагає згоди батьків на користування соціальними мережами підлітками — 16 років. Таку само вікову межу має намір встановити й Франція. А от Велика Британія і ще низка країн планують обмежити «вік згоди» 13 роками.

Зазначається, що компанії-власники соціальних мереж ведуть наполегливу боротьбу за те, щоб утримати дітей у мережах —  школярів початкових класів і старших. Вони прагнуть підсадити їх на «мережну голку», щоб привчити купувати через Інтернет різних ігор, а потім і товарів, які самі ж і рекламують.