Понад сто військових авіаторів отримали відзнаки командування Повітряних сил ЗСУ за захист донецького аеропорту. Їх вручали у Вінниці в Будинку офіцерів на урочистому зібранні з нагоди вшанування славетних «кіборгів» із зведеного загону Повітряних сил «Дика качка», який протягом двох років захищав підступи до аеропорту. Загін формували з добровольців.
«Я був вражений патріотизмом військових авіаторів, — розповів «Голосу України» перший командир зведеного загону полковник Богдан Бондар. — Охочих виявилося значно більше, ніж передбачалося».
Майже два роки загін утримував позицію. Ротація відбувалася через два-три місяці. І щоразу на службу заступали на добровільній основі. Понад 700 вояків пройшли службу у зведеному загоні. На жаль, 11 з них загинули у боях з російсько-терористичними підрозділами.
Їх пам’ять ушанували учасники урочистого зібрання. Його проведення ініціювала Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України» за підтримки командування Повітряних сил, Вінницької ОДА та міськради. Нагороди отримали 134 бійці та волонтери, які надавали гуманітарну допомогу і сприяння в реабілітації поранених. Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій висловив глибоку вдячність «кіборгам» за захист рідної землі. З сумом повідомив, що Вінниччина втратила на Донбасі 212 своїх синів.

Вінницька область.