Бокс. Рига (Латвія). Українець чемпіон WBO Олександр Усик (14-0, 11 КО) у непростому бою здолав латиша чемпіона WBC Майріса Брієдіса (24-1, 18 КО) у півфіналі Всесвітньої суперсерії боксу (WBSS) у першій важкій вазі. Наш боксер зберіг свій титул і виборов ще й пояс WBC.

Заради справедливості варто зазначити, що Олександр здолав наймайстернішого у своїй кар’єрі суперника. Це був бокс найвищого ґатунку — безкомпромісний, швидкий, технічний, гострий — у виконанні обох атлетів. Він був вартий фіналу.

Від самого початку опоненти взяли дуже високий темп. Перша половина минула у досить рівній боротьбі. Брієдіс багато йшов вперед, намагаючись пробивати блок Усика. Олександр відповідав своїми атаками, найгостріші з яких пройшли в українця у п’ятому раунді. Крім того, латиш не соромився брудних прийомів. У третьому раунді господар рингу вдарив нашого спортсмена головою, після чого у нього з’явилося невелике розсічення.

У сьомому раунді в Усика пройшла хороша атака лівою, однак добити суперника він не зумів. На другому відрізку бою Брієдіс почав втомлюватися і тому постійно намагався збивати темп поєдинку. У нього був розбитий ніс і запливло ліве око. Хоча на удари українця господар рингу намагався відповідати своїми влученнями. Боксери проводили справжню рубку і вистояли в рингу всі 12 раундів.

А результат поєдинку довелося вирішувати суддям. За регламентом WBSS нічиєї бути не могло. Перший рефері зафіксував нічию — 114:114, двоє інших віддали перемогу Усику — 115:113. Отже, Олександр переміг рішенням більшості і став чемпіоном світу за версіями WBC і WBO у першій важкій вазі.

***

Свого суперника у фіналі Всесвітньої суперсерії боксу Олександр Усик дізнається 3 лютого, після другого півфіналу, в якому зустрінуться росіянин Мурат Гассієв (чемпіон світу за версією IBF) і кубинець Юніер Дортікос (чемпіон світу за версією WBA).

Осетин за національністю Гассієв мешкає у Владикавказі. Але останнім часом він готувався у США. Звідти він і прилетів до Сочі, де і відбудеться другий півфінал. Дортікос на чорноморському узбережжі перебуває вже з 24 січня.
Олександр Усик заявив, що неодмінно буде присутнім 3 лютого на поєдинку Гассієва з Дортікосом. Як то кажуть, краще раз побачити...

***

За заявою організаторів Всесвітньої суперсерії боксу, фінал турніру в першій важкій вазі відбудеться 11 травня. Як і було оголошено раніше, його прийме Джидда (Саудівська Аравія).

Фото WBSS.