Біатлон. Ріднау (Італія). Збірна України з біатлону у складі Юлії Журавок, Ірини Варвинець, Артема Прими та Дмитра Підручного виборола золоту медаль чемпіонату Європи у змішаній естафеті.

1. Україна (0+6) 1:11:40.1.
2. Росія (0+9) +11.7.
3. Норвегія (0+4) +33.2.
4. Франція (0+11) +39.6.
5. Чехія (0+9) +1:19.2.
6. Швеція (0+7) +1:24.8.
7. Німеччина (0+12) +1:29.4.
8. Болгарія (0+8) +1:50.4.

Початок перегонів видався не зовсім вдалим, адже Юлія Журавок незвично для себе була не дуже влучна, використавши три додаткові патрони і не зумівши компенсувати свою неточність швидкістю на лижні.

У підсумку після першого етапу Україна була лише на 13-му місці з 30-секундним відставанням від лідера на той момент — Німеччини.

А от потім у нас вирушили на дистанцію спортсмени, які в лютому представлятимуть Україну на Олімпіаді в Республіці Корея. Ірина Варвинець на другому етапі ідеально відпрацювала на обох вогневих рубежах і по ходу перегонів підняла команду на третє місце, хоча в підсумку передала естафету п’ятою з 25-секундним відставанням від Швеції та РФ.

А ось Артем Прима з одним додатковим патроном зумів прорватися на перше місце, яке втримав Дмитро Підручний. До заключної стрільби Підручний та росіянин Логінов підійшли майже одночасно — українець використав два додаткові патрони, але росіянин допустив три осічки і в підсумку вийшов на останнє коло через 16 секунд після Дмитра, які відіграти не зміг.

***

Справжньою героїнею в нашій команді стала Ірина Варвинець, яка на цьому чемпіонаті виборола три медалі — дві золоті та срібну. Раніше Іра виграла індивідуальні нагороди — «золото» в спринті та «срібло» в перегонах переслідування.

Фото IBU.