На Луганщині нагородили номінантів обласної премії «Людина року 2017». «Спасибі долі за можливість висловити кожному з вас, моїх земляків, вдячність за внесок у розбудову мирного життя та наближення нашої перемоги», — сказав голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз на церемонії вручення статуеток.

На знімку: голова ОДА Юрій Гарбуз вручає статуетку Мар’яні Тоненьковій.

Фото прес-служби ОДА.

Першою в номінації «Військовослужбовець року» нагороду отримала молодший сержант Мар’яна Тоненькова. У складі добровольчого батальйону «Донбас» вона на фронті з 2014 року. Під час виходу з оточення під Іловайськом жінка не тільки чітко виконувала свої обов’язки фельдшера, а й морально підтримувала інших. З 2017-го підписала контракт із ЗСУ і продовжила службу в 58-й ОМБР санінструктором. Наталія Журбенко стала «Волонтером року». Вона — голова відокремленого підрозділу ГО «Союз учасників, ветеранів, інвалідів антитерористичної операції і бойових дій», відома в Україні та за кордоном як Свєта Свєтікова (Sveta Svetikova). З 2014 року допомагає військовослужбовцям і жителям Станиці Луганської. Замість того щоб жити з дітьми у спокійному Києві, обрала прифронтову Станицю і стала «справжнім ідеологічним і гуманітарним форпостом України». Дільничного офіцера відділу превенції поліції Сєверодонецька Артура Полупана визнано кращим серед працівників Нацполіції в номінації «Правоохоронець року». У жовтні 2017-го під час затримання громадянина, який перебував у розшуку за скоєння тяжкого злочину, Артур дістав поранення. «Відкриттям року» став голова Міловської РДА Артур Король. Відпрацювавши десятки років у прикордонних військах, генерал-майор з червня 2017-го трудиться у найвіддаленішому районі області, що межує з РФ. На цій посаді він уже зарекомендував себе як компетентний і розумний керівник.
Відзнаки отримали також переможці інших номінацій.
Тим часом за результатами виступів у 2017 році на світових, європейських та всеукраїнських змаганнях спортсмени краю вибороли 1091 медаль. З них 488 — з олімпійських і 536 — з неолімпійських видів спорту. Крім цього, ще 67 медалей здобули спортсмени з інвалідністю, 6 із них — на ХХІІІ Дефлімпійських іграх.
Луганщині є ким пишатися.