Перебуваючи в Старовижівському районі, група активістів обласної організації Національної спілки журналістів України не лише милувалася краєвидами поліського краю, побувала в його трудових колективах, а й зустрілася з членами шкільного лісництва в селі Кримне. А це 23 учні 9—10 класів місцевої школи. Разом зі своїм керівником — учителем біології Іриною Сулявук — та заступником директора навчального закладу Оленою Вінник вони взяли участь у своєрідному репортерському майстер-класі, де присутнім запропонували взяти інтерв’ю в журналістів, а також спробувати свої сили в роботі з фотоапаратом.

Перед учнями виступають Степан Шегда, Вадим Нікитюк, Ірина Сулявук та Сергій Цюриць (зліва направо).

Працівники ЗМІ розповіли школярам про свої друковані видання, про професію журналіста і, звичайно, із великим задоволенням відповіли на їхні запитання. Найбільше з них випало власкору «Голосу України» від десятикласниці Ірини Кислюк. Дівчина цікавилася роботою Верховної Ради, проблемами, з якими доводиться стикатися журналістам, чого слід чекати від наших законодавців у найближчій перспективі.
Присутній на зустрічі працівник прес-служби обласного управління лісового господарства Сергій Цюриць розповів юним природолюбам про роботу лісівників області, а редактор районної газети «Сільські новини» Юрій Коваль запропонував їм спробувати свої сили на сторінках видання.
Було про що розповісти на цьому своєрідному уроці і помічнику лісничого Любохинського лісництва Вадиму Нікитюку та відповідальному секретарю обласної організації НСЖУ Степану Шегді.
До речі, такі зустрічі газетярів із сільськими школярами на Волині стають традиційними. Що ж, можливо, хтось із їхніх учасників теж обере собі неспокійну, а часом і небезпечну професію журналіста.

Фото автора.