На центральній площі міста цієї неділі відбувся День гуцульської культури. Тут розмістили стенди з інформацією про народну культуру та традиції Гуцульського краю, представили автентичне мистецтво Верховинщини. Працювала також унікальна виставка вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства тощо. Учасники свята ознайомилися з народними традиціями цього дивовижного краю, зокрема, побачили, як відбувається гуцульське весілля, як одягають молодих.

На знімку: під час Дня гуцульської культури у Львові.

Фото прес-служби ОДА.

Жителі Гуцульщини запропонували львів’янам і гостям міста відвідати гірський край під час турів вихідного дня та запросили в туристичні мандрівки на Говерлу, Піп Іван, Писаний Камінь. «Ми хочемо налагодити співпрацю зі Львівщиною, створити спільні проекти, поширити свої традиції, — поділився планами голова Верховинської районної ради Івано-Франківської області Іван Шкіндюк.
Тим часом голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький зауважив, що завдяки фестивалю Карпати стали ще ближчими до Львова.