Торік послугами служби зайнятості скористалися понад 33,5 тисячі закарпатців, статус безробітного отримали 18 тисяч, майже половина з них — молодь до 35 років. За сприяння центрів зайнятості роботу отримали понад 20 тисяч осіб. Такі цифри під час брифінгу в прес-центрі ОДА навів директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.
Минулого року порівняно з 2016-м на дев’ять відсотків зросла кількість роботодавців, збільшилася й кількість вакантних робочих місць, що сприяло зменшенню дисбалансу між попитом на робочу силу та її пропозицією. Якщо на початок 2017-го у середньому в Закарпатській області на одну вакансію претендували 14 безробітних, то на 1 січня 2018-го — шість. Власну справу із числа зареєстрованих безробітних відкрили 75 закарпатців, з них 19 — демобілізовані учасники АТО.
Ринок праці Закарпаття нині найбільше потребує кваліфікованих робітників. Насамперед, інформують у прес-службі ОДА, — мулярів, електриків, зварювальників, будівельників, бухгалтерів, продавців, офіціантів та кухарів. А на селі не вистачає трактористів, потужним підприємствам — кваліфікованих інженерів, IT-спеціалістів, фахівців з електроніки. Водночас сотні закарпатців трудяться за кордоном. Причина, окрім безвізу, проста: тут мізерна зарплата, а за кордоном винагорода за сумлінну працю в рази вища...