Міністерство фінансів США опублікувало незасекречену частину так званої Кремлівської доповіді, в якій вміщено імена пов’язаних з Володимиром Путіним російських політиків, олігархів та чиновників, на котрих у майбутньому можуть накласти санкції. Загалом у списку фігурує 210 прізвищ.

Із чиновників до переліку потрапили глава російського уряду Д. Медведєв та весь його кабмін, прес-секретар президента Д. Пєсков, глава адміністрації президента А. Вайно, помічник президента В. Сурков, мер Москви 
С. Собянін, спікери Держдуми і Ради федерації В. Володін і В. Матвієнко, голова ФСБ О. Бортніков. Також у списку президент «Роснефти» І. Сєчін, голова «Сбербанка России» Г. Греф, керівник «Газпрому» О. Міллер, олігархи О. Дерипаска, Р. Абрамович, В. Потанін тощо.

Водночас в адміністрації президента США Дональда Трампа наголосили, що поки додаткові санкції, як це передбачає закон «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA), проголосований Конгресом і підписаний Трампом торік, запроваджено не буде. Глава прес-служби Держдепартаменту Хезер Науерт зазначила під час брифінгу: «Сьогодні ми повідомили Конгресу, що це законодавство і його реалізація стримують продажі російського військово-промислового комплексу. Ми вважаємо, що з моменту прийняття закону іноземні уряди відмовилися від запланованих або оголошених покупок в кілька мільярдів доларів на придбання продукції російського ВПК», — цитує  Reuters.

Рішення утриматися від запровадження нових санкцій коментують і в Росії, і в Сполучених Штатах. Фігуранти списку запевняють, що його публікація жодним чином не вплине на їхнє майбутнє. Тим часом член Комітету з питань закордонних справ сенатор Бен Кардін наголосив, що Вашингтон повинен бути готовим негайно посилити санкції, якщо буде виявлено порушення закону CAATSA. «Адміністрації не варто розслаблятися, тож я очікую частих і регулярних обговорень з цього питання», — написав він на своєму сайті.