Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов уже вкотре звернувся до Міністерства охорони здоров’я з проханням забезпечити Одеську область необхідною кількістю вакцини від кору. Поки що число щеплень від цієї хвороби сягнуло в регіоні 93%. Для забезпечення колективного імунітету на рівні 95%, щоб не допустити чергового спалаху захворювання, Одещині необхідні ще 12 тисяч доз.

«Зараз на часі питання про забезпечення додатковими дозами, які потрібні Одеській області, щоб усі охочі мали щеплення. В Одесі, зокрема, закінчилися вакцини. Уже протягом двох тижнів намагаємося отримати відповідний перерозподіл з Міністерства охорони здоров’я... На жаль — це питання в компетенції міністерства», — зазначив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час апаратної наради.

Нагадаємо, профільний департамент Одеської облдерж-адміністрації минулого тижня вже звертався до Міністерства охорони здоров’я України з проханням доправити на Одещину додаткові дози вакцини.

«У Міністерстві охорони здоров’я повинні були підписати наказ про перерозподіл вакцин на Одеську область... Але через те, що в. о. міністра у відпустці, а заступник — на лікарняному, нам повідомили, що в міністерстві зараз не можуть це реалізувати», — зазначає директор департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації В’ячеслав Полясний.

Голова ОДА Максим Степанов дав розпорядження В’ячеславу Полясному особисто прибути до міністерства для якнайшвидшого вирішення питання щодо розподілу вакцин для жителів Одещини.

Вл. інф.