На спортивний протез для уродженця Полтавщини, учасника АТО Костянтина Фішера доброчинці зібрали 300 тисяч гривень. Про це повідомили ініціатори згаданого збору коштів — активісти громадської організації «Рух «Є свідомі». Нагадаємо, що таку акцію вони започаткували у вересні минулого року під час презентації у Полтаві проекту «Переможці-2».

Костянтин Фішер із родиною під час презентації у Полтаві проекту «Переможці-2».

Оскільки йшлося про досить значну суму, то, звісно, були і скептики. Та, за словами волонтерів-благодійників, до реалізації задуму долучилися сотні людей зі всієї країни. Небайдужі співвітчизники поповнювали їхню скарбничку і кількома гривнями, й тисячами... Адже мужність, відвага та водночас здатність захисника України Костянтина Фішера протистояти викликам долі викликають щире захоплення багатьох.
На фронт він вирушив добровольцем у 2014 році, тож брав участь у найзапекліших боях. Під час одного з них куля з великокаліберного кулемета влучила йому в ногу, яку довелося ампутувати досить високо... Та, попри все, Костянтин не лише пересувається самостійно за допомогою звичайного протеза, а й веде активний спосіб життя.
Зокрема, бере участь у показових виступах і спортивних змаганнях ветеранів АТО з ампутованими кінцівками. Саме на черговому етапі ігор героїв «Сила нації», який відбувався на початку минулого року в Полтаві, з ним познайомилися активісти ГО «Рух «Є свідомі». Вже тоді вони вирішили допомогти землякові, котрий тепер мешкає у столиці, здійснити його мрію про повернення на... татамі.
До свого поранення Костянтин займався карате, мав досить вагомі успіхи у цьому виді спорту. Тепер, звісно, виступати на такому рівні він не може. Однак хоче тренувати молодших каратистів, а можливо, й заснувати власну школу спортивних єдиноборств. Однак робити це на звичайному протезі практично неможливо — потрібен спеціальний спортивний...
Такий у нього обов’язково буде. І мрія Костянтина Фішера здійсниться. Адже, за словами координатора ГО «Рух «Є свідомі» Сергія Лисенка, зібрані кошти волонтери-доброчинці вже перерахували на рахунок профільної клініки, фахівці якої займатимуться протезуванням.

Василь НЕЇЖМАК.
Фото з архіву автора.