Господарський суд області задовольнив скаргу заступника військового прокурора Західного регіону і зобов’язав виконавчу службу Галицького району Львова виконати провадження з примусового повернення до державної власності земельної ділянки в парку «Знесіння».

Ця судова тяганина триває з десяток років. Бізнесова структура намагалася вести будівництво в історичному ареалі Львова, що межує з ландшафтним парком. Міська влада всі суди чомусь програвала, аж поки за справу не взялася військова прокуратура Західного регіону. Колись на ділянці, що на вулиці Довбуша, 15 у Львові, було розміщено військовий підрозділ. Потім усім майном почала розпоряджатися міська влада.
Як повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону, дії державного виконавця, який не виконав рішення суду, визнано неправомірними.
Ще 2017 року господарський суд задовольнив позов прокуратури і визнав недійсним договір оренди між Львівською міською радою і ТОВ «Архібуд», зобов’язавши повернути на користь держави спірну земельну ділянку.
Та державний виконавець Галицького відділу державної виконавчої служби міста Львова з формальних причин не відкрив провадження. На його дії не відреагував і керівник виконавчої служби. Господарський суд Львівської області після скарги прокуратури визнав дії і бездіяльність посадових осіб державної виконавчої служби неправомірними і зобов’язав виконати рішення суду, що набрало чинності.
Отож спірну ділянку після численних судових розглядів мають повернути у державну власність. А вся ця історія стане хорошою ілюстрацією того, хто і як у Львові захищає державні інтереси. Саме дії військової прокуратури Західного регіону і протести громадськості привели до перемоги закону і справедливості.