На Конгресі національного діалогу Сирії, в Сочі, помітили Міхрача Унала, який розшукується силами безпеки Туреччини за участь у теракті 2013 року в районі Рейханли в турецькій провінції Хатай. Тоді від вибуху загинуло 52 людини. Як повідомило в середу турецьке інформаційне агентство «Анадолу», Туреччина вимагає від Росії роз’яснень із приводу участі в конгресі розшукуваного терориста.
Згідно з інформацією, отриманою з дипломатичних джерел, делегація Туреччини звернула увагу організаторів на те, що ім’я Міхрача Унала не значилося в раніше погодженому списку учасників конгресу. Турецька делегація вимагає від російської сторони офіційних роз’яснень. Організатори Конгресу національного діалогу Сирії відповіли, що розберуться із причинами появи цього персонажа в Сочі й поінформують Анкару про результати. Втім, можуть обманути.
Тим часом Туреччина продовжує операцію «Оливкова гілка», мета якої, за запевненнями офіційної Анкари, ліквідувати терористичну загрозу з боку курдських терористів у Сирії. У середу командування збройних сил Туреччини повідомило, що за 12 днів операції було ліквідовано 712 терористів, а ВПС країни знищили 22 об’єкти, серед яких кілька сховищ і складів з боєприпасами. Літаки, котрі брали участь в операції, благополучно повернулися на бази.
Але й у Туреччини є втрати. Зокрема, на патруль у повіті Догубайазит Агри в районі КПП «Гюрбулак» напала група терористів. Під час збройної сутички дістали поранення один рядовий і один сержант. Рядового лікарі врятувати не змогли.
У середу з боку сирійського Афріна по турецькому місту  Рейханли було випущено 5 ракет. Перші дві розірвалися вранці в одному із житлових кварталів, унаслідок чого одна людина загинула і дві дістали поранення. В обід цей самий район міста знову атакували терористи. Ще три ракети влучили в порожній будинок і шосе. Одну людину було поранено.
Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим після зустрічі в Анкарі з прем’єр-міністром Лівану Саадом Харірі зробив заяву, у якій зазначив, що ракетні снаряди, котрі випускаються з Афріна й потрапляють на територію Туреччини, спричиняють загибель цивільних осіб, а це показує, наскільки виправдана антитерористична операція «Оливкова гілка».