Представник депутатської групи «Воля народу» в парламенті Максим Микитась підтримує постійну соціальну програму для багатодітних родин та незаможних жителів Чернігова.
 

«Коли спілкуюся з людьми, то регулярно запитую, в чому ви маєте найбільшу потребу, — каже він. — Найпопулярніші відповіді: нестача коштів або на ліки, або на комуналку, або на харчі. Ми часто допомагаємо сільським фельдшерсько-акушерським пунктам та амбулаторіям із закупівлею медикаментів, а мешканцям сіл чи городянам доставляємо тверде паливо». Віднедавна незаможних також радують продуктовими наборами. Таку підтримку отримали вже чотири родини із Шерстянки, Лесковиці, Тецевського селища.

У набори входить картопля, буряк, морква, масло, борошно та інші продукти. А також смаколики для дітей. Щоб доправити один такий, знадобилося три пари чоловічих дужих рук. А всі продукти ледь умістив мікроавтобус. Мешканка Чернігова Наталя Медведь, наприклад, разом із чоловіком виховує п’ятьох дітей. У багатодітній родині зізнаються: коли всі збираються вдома за одним столом, тільки картоплі вариться п’ятилітрова каструля. Борщу готують стільки ж. «Скільки витрачається на харчі, навіть порахувати важко, — каже Наталя. — Це фактично весь наш щомісячний бюджет — десять тисяч гривень, не менше. Кілька місяців тому я подала заявку до приймальні народного депутата про допомогу. І раптом дзвінок із приймальні: «Будьте вдома, на вас чекає сюрприз». З’ясувалося, що це кілька здоровенних пакетів та ще й мішки з овочами! Дуже приємно».

Вл. інф.