Синевирське озеро приваблює неповторною чарівністю не лише одних мандрівників. Сенсацією стало те, що перлина Карпат найближчим часом стане робочим майданчиком для зйомок українсько-французького трилера «Останній крок».

 

На знімку: Синевирське озеро будь-якої пори готове до кінозйомок.

 

Вибрано саме цю місцевість, бо за цікавим психологічним сюжетом головні події стрічки розгортаються біля озера, де кілер Генрі, покінчивши зі своєю злочинною діяльністю найманого вбивці, знайшов собі місце переховку. До дівчини, котра унаслідок драматичної пригоди з мотосанями в горах, перебуває на межі життя і смерті, він несподівано проявляє милосердя -- надає притулок у селянському житлі й рятує її від фатального кінця.

 

Головну роль убивці-рятівника виконує світова кінозірка 69-літній Жан Рено. Це завершальна роль у майже 30-річній акторській діяльності француза іспанського походження. Його партнерами стануть, зокрема, Сара Лінд з Канади, англієць Том Хаппер, американець Гарі Дурдан, наші співвітчизники Ігор Цишкевич, Маргарита Бурковська, Олег Карпенко. Вже більш-менш деталізовано місця епізодів повнометражного фільму у Верховинському краї. Вони відбуватимуться як безпосередньо біля карпатського озера, так і в музеї-колибі «Гарячий гуцул», що слугуватиме за шале-сховок кілера. Зйомки відбудуться також у Києві, Нью-Йорку та Канаді, і вже наступного року передбачається прокат фільму.

 

-- Така подія тільки сприяє підняттю престижу нашої мальовничої гірської місцевості, -- не без гордості каже секретар Синевирськополянської сільради Марія Красняник.

 

До речі, не вперше у цих місцях працюватимуть кіношники. Тут створювалися фрагменти популярних фільмів «Легенда про безсмертя», «Табір йде в небо», «Два брати», «Над Тисою», «Високий перевал»…

 

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ.

Фото Василя ФІЦКОЛИНЦЯ.

 

Закарпатська область.

 

Голос України