Футбол. Італійський клуб «Рома» (тренер — 48-річний Еусебіо Ді Франческо) оголосив список виконавців, котрі готові зіграти з донецьким «Шахтарем» у матчах 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.
Воротарі — Алісон Бекер, Лукаш Скорупський.
Оборонці — Бруно Перес, Федеріко Фасіо, Рік Карсдорп, Александар Коларов, Костас Манолас, Жуан Жезус.
Півоборонці — Даніеле Де Россі, Алессандро Флоренці, Максім Гоналон, Раджа Наінгголан, Лоренцо Пеллегріні, Жерсон, Кевін Стротман.
Нападники — Грегуар Дефрель, Едін Джеко, Стефан Ель Шаараві, Дієго Перотті, Патрік Шик, Дженгіз Ундер.
Перший поєдинок донеччан і римлян відбудеться 21 лютого в Харкові, на ОСК «Металіст».
А тим часом «Шахтар» проводить другий підготовчий збір в ОАЕ. Окрім тренувальної роботи, «гірники» беруть участь у міжнародному турнірі.
«Рома» перебуває в значно ліпшому становищі, бо має вдосталь ігрової практики. Вона змагається в чемпіонаті італійської Серії А, який тепер — у розпалі. Свій наступний матч (23-й тур) римляни зіграють у гостях проти «Верони» завтра. До речі, суперник донеччан йде у національному турнірі на п’ятому місці — 41 очко. Лідирує «Наполі» (57), далі — «Ювентус» (56), «Лаціо» (46), «Інтер» (44). Позаду «Роми» — «Сампдорія» (37).

***

Варто зазначити, що селекційний підрозділ чемпіона України не сидить склавши руки. Зокрема, триває робота щодо можливого трансферу до «Шахтаря» 20-річного півоборонця Майкона з бразильського клубу «Корінтіанс» (Сан-Паулу). Але конкретні перемовини можуть бути лише після виборів президента. Вони відбудуться 9 лютого.
Конкурентами «Шахтаря» тут називають «Наполі» та лондонський «Арсенал». Однак офіційна пропозиція надходила лише від «гірників». Донецький клуб готовий заплатити за Майкона 6 мільйонів євро.
У полі зору «гірників» також півоборонець «Олесунна» Едвін Джасі. 26-річний ганець хоче залишити норвезький клуб. А «Шахтар» зацікавлений у його послугах. На нього також звернули увагу англійські «Ньюкасл» і «Ноттінгем Форест» та іспанський «Гетафе».
У цьому сезоні Джасі зіграв 27 матчів і забив 3 м’ячі.